ETi yeni tohum çeşitlerini tescil ettirecek


İSTANBUL (İGFA) – Tarımsal sürdürülebilirliğe katkıda bulunmak ismine 350 bin dekar alana ulaşan ETi, bu alandaki çalışmalarını yeni açılımlarla geliştirmeye devam ediyor.

Bünyesindeki ziraî üretim geliştirme takımıyla 10 yıldır Ar-Ge ıslah süreçleri yürüten, bu süreçlerde de buğday ve yulaf tohum ıslahı ile üstün kalite bedellerine uygun tohum geliştirme çalışmaları yapan ETi, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından verilen “Özel Kesim Ziraî Araştırma Kuruluş” yetkisini almaya hak kazandı. İnovasyona verdiği kıymetle ziraî araştırma enstitüleri, bilimsel kuruluşlar ve üniversitelerle birlikte yıllardır ıslah projeleri yürüten ETi, Özel Dal Ziraî Araştırma Kuruluşu yetkisiyle devlet kurumları ve TÜBİTAK projelerinde ayrıcalıklı tohum tescil süreçlerine dahil olabilecek. Tohum üretimlerinde yüksek kademeli tohum tedariki sağlama hakkı da elde eden ETİ bu sayede tescil süreçlerini hızlandırabilecek.

ETİ, KARADUMAN VE RAMİSBEY BUĞDAYLARINI KONTRATLI ÜRETİMDE KULLANMAYA HAZIRLANIYOR

Daha evvel “Bisküvilik Buğday Islahı” projesi kapsamında Geçit Jenerasyonu Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü (GKTAEM) ile birlikte geliştirilerek tescil ettirilen Karaduman ve Ramisbey buğdaylarının bu yıl kontratlı çiftçileriyle hasatlarını gerçekleştiren ETi, bu buğday çeşitlerinin üretim sürecine dahil olması için de çalışmalara başladı.

ETi Türkiye CEO’su Ercan Öz, “Tarımsal ve hayvansal girdilere dayalı bir şirket olarak, gereksinim duyduğumuz girdilerin yüksek kaliteli ve sürdürülebilir olmasını çok önemsiyoruz. Bu emelle yıllardır tarım ekosistemimizi geliştirmek için çalışıyoruz. ‘Özel Dal Ziraî Araştırma Kuruluşu’ yetkisi almamız, bize ve kontratlı tarım yaptığımız çiftçilere en uygun kalitede buğday ve yulafı geliştirmek ve üretebilmek için bedelli fırsatlar sunacak” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir