Süt ve süt ürünleri üretiminde artış

ANKARA (İGFA) – Ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü ölçüsü, Şubat ayında bir evvelki yılın tıpkı ayına nazaran yüzde 13,1 artarken, Ocak-Şubat devrinde ise bir evvelki yılın birebir devrine nazaran yüzde 8,7 arttı.

Şubat ayında bir evvelki yılın birebir ayına nazaran, inek peyniri üretimi yüzde 10,6 arttı. İstatistiki bilgilere nazaran ayran üretimi yüzde 28,3, yoğurt üretimi yüzde 16,6, içme sütü üretimi yüzde 0,5, tereyağı üretimi yüzde 20,1 artış gösterdi.

Ocak-Şubat periyodunda ise bir evvelki yılın tıpkı devrine nazaran inek peyniri üretimi yüzde 11,5 artarken, ayran üretimi yüzde 20,1, yoğurt üretimi yüzde 12,7, içme sütü üretimi yüzde 3,3, tereyağı üretimi yüzde 20,0 artış kaydetti. Bir evvelki ay 915 bin 522 ton olan ticari süt işletmelerince toplanan inek sütü ölçüsü Şubat ayında yüzde 2,0 oranında azalarak 897 bin 379 ton oldu.

Bir evvelki ay 153 bin 796 ton olan içme sütü üretimi Şubat ayında yüzde 13,2 oranında azalarak 133 bin 505 ton olarak gerçekleşti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir